Proziak, fuczki, gzik – kulinarna polska tradycja w Stolarni w Rzeszowie

Opublikowane przez Roman Rz, 17.04.2019 r. o godz. 13:26

Proziak, fuczki, gzik – kulinarna polska tradycja w Stolarni w Rzeszowie

Obchodząca niedawno pierwsze urodziny restauracja Stolarnia wpisała się w kulinarny szlak Rzeszowa. Nas przekonała proziakami w swojej ofercie i ciekawym wnętrzem. Menu zawiera kilka pozycji, które na początku brzmią nieznajomo, jak proziak, fuczki czy gzik. Jednak poznając dania bliżej odkrywamy, że to kuchnia regionalna w hołdzie wieloletniej polskiej tradycji. Zdecydowanie w tym wszystkim dajemy dużego plusa za niekonwencjonalne połączenie smaków. Naszym faworytem jest proziak camembert z masłem orzechowym.

 

 

Stolarnia „hebluje” na śniadania, lunche i kolacje. Do sowitych potraw możemy liczyć na dobrze wyposażony bar. I nie zwodzimy Was alkoholami. W barze proponują KUSMI – czyli wysokiej jakości herbatę z odważnymi kompozycjami smakowymi. Stolarnia otwarta, jako jedna z nielicznych restauracji w Rzeszowie od godziny 7:00. W ofercie możliwy jest dowóz jedzonka do domu, a dla zaplanowanych uroczystości catering.

 

 

Co dokładamy?

 

Klimat. Wnętrze wypełnione przede wszystkim drewnem. Zerknijcie do góry jak już będziecie, sufit robi wrażenie! Do tego mają mocny akcent kolorystyczny… – miły wieczór zapewniony. Chcemy tylko zaznaczyć, że warto też się wybrać na dobrą kawę i trochę tam popracować. My złapaliśmy wenę do tego artykułu. Polecamy i czekamy na Wasze opinie.

Dodaj komentarz